Melasma

Hoewel de naam anders doet vermoeden komt een zwangerschapsmasker niet alleen voor bij vrouwen die in verwachting zijn. Ook als je niet zwanger bent kun je er last van hebben. Deze huidaandoening zien we vrijwel alleen bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Hoewel Melasma niet besmettelijk of kwaadaardig is kan het je leven negatief beïnvloeden. Melas is het Griekse woord voor zwart of donker, en omdat het zwangerschapsmasker met name in het gezicht voorkomt kun je er flink onzeker van worden.

Een vorm van hyperpigmentatie

Soms worden pigmentcellen overactief. Dit leidt ertoe dat de huid plaatselijk donker wordt. Vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen spelen hier een rol in. Vaak ontstaat Melasma dan ook tijdens de zwangerschap. 90% van de zwangere vrouwen hebben er in meer of mindere mate last van. Vooral op de wangen en het voorhoofd, maar ook andere plekken op het lichaam kunnen vlekken vertonen. Deze vorm van hyperpigmentatie kan voorkomen op alle huidlagen. Als de pigmentvlekken dieper in de huid liggen, is behandeling moeilijker.

Hormoonwisseling

Hoewel Melasma vaak verdwijnt na de zwangerschap, kan het ook een blijvend of terugkomend huidprobleem worden. Blootstelling aan zonlicht, leeftijd en erfelijkheid spelen vaak een grote rol. Zwangerschapsmasker komt het meeste voor bij vrouwen met een donkere huid, maar alle huidtypen kunnen last krijgen van melasma bij hormoonwisselingen of andere triggers.

Melasma behandeling

Als je zuinig bent op je lichaam en huid kan een huidaandoening heel vervelend zijn. Vaak komt Melasma voor op plekken die direct zichtbaar zijn, zoals in het gezicht. Gelukkig kun je er bij AJ Skin Clinic diverse behandelingen voor vinden. Chemische peelings en lasertherapie zijn erop gericht huidcellen met hyperpigmentatie te verwijderen.  Je kunt hier snel resultaat mee boeken. Zo kijk je weer met plezier in de spiegel.

 
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek