dermamelan

Dermamelan

Of het nu gaat om een blanke huid, donkere huid of alles daar tussenin, Dermamelan is de meest effectieve behandelmethode tegen pigmentvlekken of Melasma (ook wel het zwangerschapsmasker genoemd). Deze pigmentvlekken kunnen ontstaan door onder andere schade van de zon, hormonale disbalans, zwangerschap of huidveroudering. Dermamelan is een zeer sterke behandeling, circa 30% sterker dan de Cosmelan behandeling. Hierdoor mag de behandeling enkel door geregistreerde huidtherapeuten en artsen uitgevoerd worden.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een kosteloos intakegesprek plaats. Hierin worden uw wensen en verwachtingen besproken en krijgt u deskundig advies van de huidtherapeut. Zowel de voor- als de nadelen van een eventuele behandeling worden met u doorgenomen.

Behandelingsmethode

Voorbereiding

Voordat de daadwerkelijke behandeling plaatsvindt moet de huid voorbereid worden. Dit wordt gedaan met behulp van een peeling.

Behandeling in de praktijk

In de praktijk wordt er een (goudkleurig) masker op uw huid aangebracht door de huidtherapeut. Hierna krijgt u instructies over het verwijderen van het masker (na 4 uur)  en mag u naar huis. Het is de bedoeling dat u het masker zelf verwijdert na het afgesproken aantal uren.

Thuisbehandeling

Na het verwijderen van het Dermamelan masker heeft de huid ongeveer 48 uur de tijd nodig om te kunnen herstellen. 1 tot 2 dagen na het verwijderen van het masker kan de huid rood en gevoelig zijn. Ook zult u de eerste week last hebben van een schilferige huid.

Na deze 48 uur begint de zogenoemde thuisbehandeling. Afhankelijk van de hoeveelheid pigment duurt deze behandeling 3 tot 6 maanden. Gedurende deze maanden zullen we om de 6 weken een afspraak inplannen, om de vorderingen te bekijken en te bespreken. Daarnaast raden wij aan om een hydraterende behandeling uit te laten voeren, maar dat is geheel uw keuze. U krijgt van ons een aantal producten mee voor thuisgebruik. Deze producten pakken de dieper gelegen pigmentatie aan.

Voordelen

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Snel resultaat
  • Veilige behandelingsmethode
  • Persoonlijk advies
  • Geschikt voor alle vormen van hyperpigmentatie (pigmentvlekken)
  • Uw huid is in goede handen

Verschillen Dermamelan en Cosmelan

  • Dermamelan is 30% geconcentreerder dan Cosmelan;
  • Dermamelan mag enkel door geregistreerde huidtherapeuten en artsen worden uitgevoerd;
  • Inwerktijd Dermamelan masker is 4 uur en de inwerktijd van het Cosmelan masker is 8-12 uur.
AJ SKIN CLINIC IS AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS IN NEDERLAND
 
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek