huidtherapie

Huidtherapie, de zorg voor dehuid
Wat is een huidtherapeut

Een huidtherapeut is een paramedicus. Dat betekent dat hij geen arts is, maar wel medische handelingen uitvoert. Hij houdt zich bezig met de zorg voor de huid.

Wat doet deze huidtherapeut en wat kan Zij voor je betekenen

Zij behandelt de zieke, gewonde of beschadigde huid. Je kunt langskomen voor huidproblemen zoals acné en brandwondlittekens. Als er knobbels of plekken op de huid aanwezig zijn die je niet vertrouwt, dan kun je advies vragen. Ook de cosmetische zorg valt hieronder. Heb je spijt van je tatoeage, dan kan deze verwijderd worden.
De huid kan verbeterd worden en rimpels en overbeharing kunnen verholpen worden. Er wordt ook preventief gewerkt. Je kunt voorlichting krijgen hoe je zelfcontrole kunt doen ter herkenning van huidkanker. Wonden, zoals doorligwonden en wonden aan de voet, veroorzaakt door diabetes kunnen behandeld worden. Voor kalknagels kun je een laserbehandeling krijgen. Verder kun je een behandeling krijgen voor steelwratten, ouderdomsvlekken en vaatafwijkingen zoals rosacea. Een abnormale vochtophoping in een arm of been (lymfoedeem) kan door huidtherapie worden verholpen.

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en schoonheid en een dermatoloog

De huidtherapeut heeft de 4-jarige Hbo-opleiding Huidtherapie gevolgd. Deze opleiding valt onder de wet BIG. Hij registreert zich na zijn opleiding bij het BIG-register. Daarmee verplicht hij zich om nascholingen te volgen. Het verschil tussen deze disciplines is dat deze huidtherapeut de gewonde, zieke of beschadigde huid behandelt.
Zij mag geen diagnose stellen en ook geen medicatie voorschrijven. Huidtherapie is een aanvulling op Dermatologie. Je kunt worden doorverwezen door de huisarts of dermatoloog, maar je kunt ook zonder verwijsbrief terecht.
De huidtherapeut heeft meestal een eigen praktijk, maar hij kan ook werken in een verpleeghuis, zorginstelling, ziekenhuis en hij kan ook behandelingen aan huis geven.

Dermatologie is een medisch specialisme en de opleiding duurt 5 jaar, nadat de 6-jarige opleiding Geneeskunde is afgerond. Een dermatoloog stelt diagnoses en schrijft eventueel medicatie voor.
Een dermatoloog kan een huidbiopt nemen, verwijdert spataderen en gebruikt injectables, dat zijn fillers om rimpels te behandelen.

Wat zijn de sterke punten van de huidbehandelaar
Het voordeel is dat je snel wordt geholpen. De kwaliteit is prima. Er wordt gewerkt met moderne apparatuur. Je kunt voor een groot scala aan klachten terecht. De behandeling zijn onder andere camouflagetherapie, lichttherapie, lasertherapie, peeling en coagulatie. Er wordt de tijd voor je genomen en klantvriendelijkheid staat voorop. De persoonlijke benadering zorgt voor een vertrouwensband tussen de cliënt en behandelaar.
De huidtherapeut stelt met de cliënt een behandelplan op en geeft een persoonlijk advies.

Vergoed door zorgverzekeraars.

Meestal worden de behandelingen vergoed bij een aanvullende verzekering. Voorbeelden zijn: acnétherapie, camouflagetherapie, littekentherapie en oedeemtherapie.
De kosten van de behandeling kunnen worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar en dit gaat niet ten koste van het eigen risico.
Het wordt altijd aangegeven als dit niet het geval mocht zijn.

Bij allerlei soorten huidklachten kun je dus prima geholpen worden.

AJ SKIN CLINIC IS AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS IN NEDERLAND
 
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek


    OPENINGSTIJDEN
    Maandag Gesloten
    Dinsdag 9:00 – 20.30
    Woensdag 9:00 – 18.00
    Donderdag 9:00 – 20.30
    Vrijdag 9:00 – 18.00
    Zaterdag 9:00 – 16.00
    zondag Gesloten