tca peeling

TCA PEELING

We kunnen er allemaal last van hebben dat de huid op bepaalde momenten wat meer nodig heeft om van die vervelende pukkeltjes, vermoeide uitstraling, en fijne lijntjes af te komen. Je zou dan kunnen kiezen voor een chemische peeling. Wat kan een chemische peeling voor je huid betekenen?

Chemische peeling

Peeling wil letterlijk zeggen “het afpellen”. Wanneer we gebruik maken van een chemische peeling zal de huid worden behandeld met een hoge concentratie van bijvoorbeeld een zuur. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan melkzuur, glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA). Deze producten zullen ervoor zorgen dat de dode huidcellen gemakkelijker loslaten. Wanneer dat is gebeurd zal de huid er frisser en stralender uitzien. Oneffenheden zoals littekens in de huid zullen verdwijnen. De schade aan je huid, die je opgelopen hebt door te lang in de zon te zitten, kunnen worden verminderd net als pigmentvlekken en acne. De aanmaak collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Een TCA peeling

Op het gebied van anti-aging (vertraging van het verouderingsproces) is een TCA peeling een doorbraak om zonder ingreep een facelift te krijgen. De behandeling wordt vooral toegepast op het gezicht, decolleté en de hals. Het is chemische peeling. Binnen 10 dagen wordt gezorgd voor een totale huidvernieuwing. Zorgt voor een strakkere huid. Doordat de huid ook gladder wordt, zal je er jonger uitzien. Binnen enkele dagen verwijderen de dode huidcellen en zal er een roze babyhuid voor in de plaats komen.
Behandeling bij een AJ Skin Clinic een TCA peeling wilt laten verzorgen, is dat geheel veilig. In de kliniek wordt beoordeeld hoeveel lagen er moeten worden aangebracht om het doel te kunnen bereiken. Er wordt geprobeerd om het proces met drie lagen te volbrengen. Hierdoor zal de peeling diep in de huid doordringen. Binnen 24 uur worden de dode huidcellen verwijderd. Op die plaats waar de dode huidcellen verwijderd worden, komen nieuwe gezonde cellen voor in de plaats. Ze brengen de stevigheid van de huid weer terug. Je huid wordt helderder en egaler.
De behandeling kan niet op een onbehandelde huid worden aangebracht. Tijdens je bezoek aan de kliniek zal eerst worden onderzocht wat voor een huid je hebt. Wanneer dat bekend is, zal er een plan worden opgesteld om zo snel mogelijk tot het gewenste resultaat te komen. De behandeling duurt drie dagen. De huid gaat wit worden. Wanneer dat zichtbaar is, wordt er gestopt met het aanbrengen van de lagen, omdat het gewenste resultaat is bereikt.

Wat gebeurt er met TCA peeling?

Wanneer de huid wit uitslaat, betekent dit dat de huid aan het verstikken is. Dat wit uitslaan is de opzet van TCA peeling. Snel na de behandeling word je huid mosterdgeel. Je krijgt last van een warme vurige huid. Voor het herstel is het belangrijk dat je minimaal een week vrijhoudt. Na 2 tot 3 dagen zal de huid beginnen samen te trekken. Je huid gaat dan ook vervellen. Het zal een dag of 5 duren dat je een buitengewoon droge en strakke huid hebt. Na 3 tot 4 dagen, na de peeling gaat je huid ernstig vervellen. Velen raken in paniek, maar dat is nergens voor nodig. Het hoort bij het proces. Na een dag of 5 zal het ergste voorbij zijn. Het vervellen is dan een stuk minder aan het worden. Na de zevende dag begint er geheel nieuwe huid onder de vervelling vandaan te komen. De huid is roze en strak. De huid die je dan ziet, vertoont geen vlekjes, zonder lijntjes en is ook nog eens superzacht. Ook heeft de nieuwe huid een mooie glans. Wanneer je een huid hebt waarbij de peeling dieper moet worden uitgevoerd, kan het eindresultaat in enkele gevallen pas na 10 tot 14 dagen zichtbaar worden. De TCA peeling helpt bij: het verminderen of verwijderen van pigmentvlekken, het verminderen van rimpels, het door de zon beschadigde huid herstellen, het strakker maken van de huid, het verminderen van de littekens en de grauwe huid verbeteren.

Verschillende manieren TCA Peeling

Peeling is niets anders dan het afpellen van de bestaande huid. De dikte van de huidlaag dat verwijderd moet worden bepaalt de diepte van de peeling. Wanneer er een oppervlakkige peeling wordt uitgevoerd, zal dat alleen een dun laagje van de opperhuid verwijderen. Wanneer er een mediumdiepe peeling uitgevoerd wordt, zal dat de bovenste laag van de lederhuid bereiken. Een diepe peeling bereikt de onderste laag van de lederhuid. De conditie van de huid of eventueel de aandoening zal bepalen welke peeling er moet worden gedaan om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. De meest uitgevoerde chemische peeling in medische zin is de trichloorazijnzuur peeling. Deze kan worden gebruikt voor een oppervlakkige, mediumdiepe en diepe peeling. Omdat dit niet zonder risico kan worden toegepast, moet deze worden uitgevoerd door personeel dat medisch geschoold is. Tijdens de behandeling is moeilijk waarneembaar tot hoe diep de peeling is doorgedrongen. Ook moet tijdens de behandeling worden bekeken of de peeling op alle plaatsen tot de juiste diepte doorgedrongen is. Wanneer de peeling te diep wordt toegepast, zal het vervellen van de huid langer duren dan daadwerkelijk nodig is. Wanneer de peeling te diep is, bestaat de kans dat er nieuwe littekens ontstaan. Daarom is het van groot belang dat een TCA peeling wordt uitgevoerd door ervaren medisch personeel.

Het nut en veiligheid

Door een behandeling te laten uitvoeren door medisch geschoold personeel kun je ervan uitgaan dat er een gunstig effect wordt verkregen. Je hoeft je daarbij geen zorgen te maken dat er wat fout kan gaan.

Intakegesprek bij AJ Skin Clinic

Voorafgaand aan de behandeling vind er altijd een kosteloos intakegesprek plaats. Hierin worden uw wensen en verwachtingen besproken en krijgt u deskundig advies van de huidtherapeut. Zowel de voor- als de nadelen van een eventuele behandeling worden met u doorgenomen.
AJ SKIN CLINIC IS AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS IN NEDERLAND
 
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek