Cuporse

COUPEROSE BEHANDELING

Couperose is onschuldig, maar kan als behoorlijk ontsierend worden ervaren. De zichtbare rode en blauwe vaatjes in het gezicht hebben geen functie. Couperose is vaak erfelijk en verergert wanneer de temperatuur schommelt. Ook zonlicht kan de aandoening erger maken, dus het is belangrijk om je huid goed te beschermen met zonnebrandcrème. Wanneer je last hebt van deze huidaandoening kun je voor een doeltreffende couperose behandeling bij AJ Skin Clinic terecht.

Symptoombestrijding

Couperose komt veel voor, vooral als je ouder dan 30 jaar bent. Je hebt meer kans op couperose als het al in je familie voorkomt, en we zien deze huidaandoening het meest ontstaan bij vrouwen. Er zijn talloze crèmes verkrijgbaar die je willen laten geloven dat ze couperose kunnen genezen of voorkomen. Helaas is dit hoogstens symptoombestrijding: ze helpen alleen tegen huidirritatie en nemen de oorzaak niet weg.

Prikkels

Bescherming tegen de zon is voor elk huidtype natuurlijk ontzettend belangrijk. Zonlicht is schadelijk en verergert daarbij ook de klachten van couperose. Het gebruik van een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is dus onmisbaar. Je kunt je levensstijl zoveel mogelijk aanpassen, en alle prikkels die zorgen voor vaatverwijding proberen te voorkomen. Niet alleen de zon, ook een bezoek aan de sauna of een stoombad moet je dan vermijden. Ook alcohol, stress en bepaalde voedingsmiddelen zijn triggers.

Blijvend afrekenen met couperose

Toch is het mogelijk om van couperose af te komen. Bij AJ Skin Clinic wordt voor couperose behandeling gebruik gemaakt van geavanceerde lasertherapie. Er wordt in onze kliniek altijd een behandeling op maat aangeboden, die precies bij jouw huid past. Zo kun je er zeker van zijn dat je huid niet onnodig wordt beschadigd. Door de warmte van de laser zullen de ontsierende vaatjes vernietigd worden en niet meer te zien zijn. Wist je dat een couperose behandeling van slechts enkele laserbehandelingen al voor 75% verbetering zal zorgen?

AJ SKIN CLINIC IS AANGESLOTEN BIJ ALLE ZORGVERZEKERAARS IN NEDERLAND

 

 
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek