Sproeten

Bij Pipi Langkous is het misschien schattig, maar je kunt er flink van balen als je zelf sproeten hebt. Deze ophoping van pigment vindt plaats in de dieper gelegen huidlaag. Gelukkig niet kwaadaardig kunnen sproeten tot wel 1 centimeter groot worden, al zijn ze meestal enkele millimeters van formaat. Hoewel het een van de zeven schoonheden wordt genoemd is behandeling soms gewenst.

Genetica Sproeten

Vraag jij je wel eens af waarom je sproeten hebt en een ander niet? Het antwoord ligt in je genen: het wel of niet krijgen van sproetjes is erfelijk bepaald. Wanneer je een licht huidtype hebt is de kans groter dat je een of meerdere sproeten zult hebben. Deze genetische variant ontstaat als je nog heel jong bent, en vaker bij vrouwen dan bij mannen. Meestal zitten ze in je gezicht of op je armen.

Verschillende soorten sproeten

Zomersproeten ontstaan door blootstelling aan zonlicht. Door het zonlicht wordt de aanmaak van het pigment gestimuleerd en ontstaan er pigmentophopingen. Ze zullen verbleken en uiteindelijk verdwijnen als er geen zonlicht meer is.  Allebei de vormen van sproeten zijn niet schadelijk of kwaadaardig. Wel kunnen ze samengroeien tot een grotere vlek. Hinderlijk en misschien ongewenst, waardoor je tot een cosmetische behandeling over wil gaan.

Bewezen effectief voor sproeten

Als je liever een egale en rustige huid wil is een behandeling van sproeten mogelijk bij AJ Skin Clinic. Een peeling of een Cosmelan behandeling is al jaren bewezen effectief tegen hyperpigmentatie. De aanmaak van overtollig pigment wordt zo gestopt. Je huid krijgt zo een prachtige uitstraling. Een huidconsult met een van onze huidtherapeuten kan het begin zijn van een hele nieuwe look.

 
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek