Ingegroeide haren

Ingegroeide haren ontstaan voor je er erg in hebt. Welke vorm van ontharing u zelf ook toepast, er bestaat altijd een kans dat een haartje bij het terugkomen gaat ingroeien. Het effect is hetzelfde als bij een splinter. Het lichaam ziet het haartje als vreemd en zal als tegenreactie zorgen voor een ontsteking. Zo’n zwelling en rode plek zijn niet prettig. Een zwerend en ontstoken haartje kan uiteindelijk ook veel pijn gaan doen. Gelukkig kunt u ingegroeide haren zowel genezen als voorkomen!

Hoe ontstaan ingegroeide haren?

Wanneer u scheren als ontharingsmethode gebruikt loopt u meer risico op ingegroeide haren. Door het scheren ontstaat aan de haar een scherp puntje zodat deze sneller zal ingroeien. Ook waxen en epileren zorgen voor beschadigingen aan haarzakje met ingegroeide haartjes tot gevolg. Strakzittende kleding kan ervoor zorgen dat er druk ontstaat op de haarfolikels. Door wrijving en strakke kleding te voorkomen zal een haar minder snel ingroeien.

Medische peeling

Wanneer het haarzakje wordt geblokkeerd door dode huidcellen kan de haar geen kant op en zal schuin onder de huid gaan groeien. Ingegroeide haren ontstaan daarom vooral op plekken die regelmatig onthaard worden. Een medische peeling bij AJ Skin Clinic zal ervoor zorgen dat jonge huidcellen aan de oppervlakte komen. Deze behandeling werkt ook dieper in op de huid zodat uw huid er zichtbaar beter uit gaat zien. Welke soort peeling voor uw huidtype het meest geschikt is bekijken we graag samen met u.

Laserbehandeling

Een laserbehandeling is de meest effectieve en veilige manier om af te rekenen met ingegroeide haren. In onze kliniek werken we met de nieuwste technieken, zodat overbeharing verleden tijd wordt. Door de warmte van de laserenergie worden meerdere haarzakjes tegelijk vernietigd. U zult na de behandeling snel merken dat de haargroei sterk wordt verminderd. Er zijn ongeveer zes tot acht laserbehandelingen nodig om definitief af te reken met ingegroeide haren. Als dat geen fijn vooruitzicht is!

 
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek