Hirsutisme

Hormonale of medische oorzaken kunnen voor hirsutisme zorgen. Deze vorm van overbeharing bij vrouwen komt veel voor, maar is daarom niet minder vervelend. Als vrouw zit u er zeker niet op te wachten om haren te ontdekken op plekken waar alleen mannen die hebben. Gelukkig kunnen wij er bij AJ Skin Clinic voor zorgen dat de groei van ontsierende dikke en stugge haren sterk zal worden verminderd. Zo kunt u weer met plezier in de spiegel kijken!

Hormonale oorzaak van Hirsutisme

Er zijn verschillende oorzaken van hirsutisme, maar vaak spelen hormonen een rol. Een teveel aan testosteron, het mannelijke hormoon, kan de boosdoener voor deze vorm van overbeharing zijn. Het is verstandig dit bij een dermatoloog of gynaecoloog na te laten kijken. Door bloedonderzoek is de oorzaak te achterhalen. Vaak is hirsutisme erfelijk en kunt u de oorzaak niet zelf aanpakken. Heeft u overgewicht? Afvallen kan dan helpen, door gewichtsafname kan de ongewenste haargroei verminderen.

Medicatie

De oorzaak van een chronische huidaandoening zoals hirsutisme kan worden aangepakt door medicijngebruik. Zo wordt de anticonceptiepil vaak voorgeschreven omdat deze een hormoon bevat dat vergelijkbaar is met het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron. Ook andere medicijnen die voorgeschreven worden door uw arts kunnen overbeharing tegen gaan. Het nadeel is vaak wel dat ze bijwerkingen hebben. Ook duurt het doorgaans lang voor u het effect merkt.

Definitief ontharen

U kent de mythe ongetwijfeld. Ongewenste haargroei aanpakken door bijvoorbeeld scheren of epileren is onverstandig, want de haren zullen dikker terugkomen. Gelukkig is dat een fabeltje. Toch is zelf ontharen wel een zeer tijdrovend karwei, zeker in het geval van hirsutisme. Om goed resultaat te krijgen zult u de behandeling vaak moeten herhalen. Waarom kiest u niet voor een laserbehandeling? Door laserontharing bij AJ Skin Clinic komt u definitief van die vervelende haargroei af. Het resultaat is vrijwel meteen zichtbaar en u houdt ook nog eens tijd over voor leuke dingen!

 
: amersfoort@ajskinclinic.nl

 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek