DROGE HUID

Droge Huid2018-02-02T10:42:04+00:00

 

Een droge huid

Veel mensen hebben er last van: een droge huid. AJ Skin Clinic in Amersfoort biedt u een effectieve behandeling hiervoor. Bij een normale werking van de huid zorgt de buitenste laag van de huid, de hoornlaag, voor bescherming tegen uitdroging en schade van buitenaf. De cellen in de hoornlaag worden omgeven door huidvetten, zoals vetzuren en ceramiden. Vocht in de diepere huidlagen kan niet door deze vetlaag heen. Zo voorkomt het vetlaagje dat uw huid uitdroogt. Bij een tekort aan de juiste vetten ontstaat de droge huid.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de behandeling vind er altijd een kosteloos intakegesprek plaats. Hierin worden uw wensen en verwachtingen besproken en krijgt u deskundig advies van de huidtherapeut. Zowel de voor- als de nadelen van een eventuele behandeling worden met u doorgenomen.

De behandeling

Wanneer er te weinig huidvetten in de hoornlaag aanwezig zijn, wordt de huid meer doorlaatbaar voor water. De vochtbalans in de huid raakt verstoord en de huid droogt uit. Een droge huid is rood, geïrriteerd en schilferend. Hoe ontstaat een droge huid? De meest voorkomende oorzaak van een droge huid is teveel wassen met zeep. Wanneer de huid in contact komt met zeep worden de huidvetten opgelost en weggespoeld.

Andere factoren die uitdroging van de huid kunnen veroorzaken zijn een droge lucht, kou, wind of uitdroging door de UV stralen. Veel mensen hebben daarom meer last van een droge huid in de herfst en winter. Een droge huid kan echter in alle seizoenen voorkomen. AJ Skin Clinic heeft voor u de juiste behandeling.

TCA Peeling
Huidtherapeut

NU TIJDELIJK GRATIS CONSULT!

0
You can add up to 10 elements, position them left or right, change vertical position, change icon img, background color and more...
+3163687796195
WhatsApp chat