OVERBEHARING

Overbeharing2018-03-13T08:45:11+00:00

Overbeharing

Overbeharing of ongewenste haargroei kan voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. Vaak kampen vrouwen met het probleem en dit kan in het dagelijks leven complicaties opleveren wat heel vervelend kan zijn. We kennen twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Deze twee vormen kunnen in combinatie optreden bij vrouwen maar kunnen ook afzonderlijk van elkaar voorkomen.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de behandeling vind er altijd een kosteloos intakegesprek plaats. Hierin worden uw wensen en verwachtingen besproken en krijgt u deskundig advies van de huidtherapeut. Zowel de voor- als de nadelen van een eventuele behandeling worden met u doorgenomen.

Voor een juiste diagnose van overbeharing wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan beoordelen of er verdere onderzoeken nodig zijn voordat u zich laat behandelen door de huidtherapeut. Indien dit niet nodig is kan de huisarts u doorverwijzen naar de huidtherapeut.

De behandeling

Hypertrichose is een vorm van overmatige haargroei dat voorkomt op plaatsen waar al van nature haargroei aanwezig is. Dit kunnen donshaartjes of fijne haartjes zijn die in het gelaat voorkomen. Vaak is dat bij de slapen of wenkbrauwen. Op de armen kan er ook toename ontstaan van beharing en de haren kunnen hier ook langer worden. Ook komt het voor op de romp, boven en onderbenen. Meestal ontstaat hypertrichose in de puberteit en komt dit bij zowel mannen als vrouwen voor.

Hirsutisme is een vorm van overbeharing die voorkomt bij vrouwen met een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed. Dit zijn de normale mannelijke hormonen. Bij hirsutisme komt het voor dat vrouwen beharing krijgen op hun bovenlip, bakkebaard gebied, rondom de borsten of verdere gedeeltes in de romp, met uitbreiding naar de bikini- en benenregio. Soms kan hirsutisme ook gepaard gaan met acne.

De huidtherapeut kan de overbeharing behandelen door middel van lasertherapie. De huid wordt dan blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte, die aangepast is aan uw huid en haartype. De lichtflits zal een aantal haren tegelijk aanpakken waardoor er in een korte tijd een grote oppervlakte behandeld kan worden. Bij AJ Skin Clinic kan de laser therapie uitgevoerd worden op alle huidtypes.

TCA Peeling
Prijslijst
Huidtherapeut

NU TIJDELIJK GRATIS CONSULT!

0
You can add up to 10 elements, position them left or right, change vertical position, change icon img, background color and more...
+3163687796195
WhatsApp chat